Flubetech i Eurecat-CTM participen al projecte Innoplasmed

Flubetech i Eurecat-CTM participen al projecte d’investigació de recobriments avançats per a millorar l’èxit clínic de pròtesis, implants i instrumental quirúrgic.

Flubetech lidera el projecte Innoplasmed en el que participa juntament amb el centre tecnològic Eurecat-CTM. L’objectiu de la investigació és el desenvolupament de recobriments avançats per a resoldre els problemes d’estabilitat química, mecànica i biològica identificats als materials per a pròtesis, implants i instrumental quirúrgic.

El projecte està centrat en l’innovació de recobriments obtinguts mitjançant la tecnologia de plasma d’alta energia per aplicacions biomèdiques. Gràcies a la tecnologia HPPMS (High Power Plasma Magnetron Sputtering) es permetrà orientar els objectius del projecte cap a unes solucions perquè l’èxit clínic a llarg plaç sigui millorat.

Els recobriments seran processats a partir del desenvolupament i implementació industrial de dues tècniques de recobriments innovadores basades en plasmes d’alta energia: la pulverització catòdica amb impulsos d’alta potència del magnetró (HPPMS) i la deposició i implantació iònica per immersió en plasma (PIIID).

El projecte Innoplasmed tindrà una durada de 3 anys, un pressupost total financiable de 432.326€ i està financiat pel Ministerio de Economía y Competitividad dins del seu Retos-Colaboración 2015 del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016.

innoplasmed