Reunió de seguiment del Projecte SLUDGEtreat

El projecte SLUDGEtreat s’enfoca en afegir valor al cicle de vida del fang de clavegueram millorant la qualitat del fang, reduint costos, desenvolupant tecnologies d’avantguarda basades en electro-osmosi i utilitzant materials i recobriments nanoestructurats respectuosos amb el medi ambient per a ser utilitzats com a ànodes de electrodeshidratació.
Pamplona, ​​19 de juny de 2018.

El 18 de juny va tenir lloc una reeixida reunió de seguiment a la seu de AIN a Pamplona, ​​on representants del consorci SLUDGEtreat van explicar els seus progressos i van planificar accions futures emmarcades en els objectius del projecte.

foto reunion

Els principals èxits fins ara es poden resumir de la següent manera:
(I) Disseny i implementació d’un dispositiu a escala de laboratori com a prova de concepte d’un procés innovador de electrodeshidratación (EDW)
(II) Analitzar enfocaments innovadors per utilitzar materials per a servir en condicions molt exigents, com els que s’enfronten els ànodes per al procés EDW
(III) Disseny i posada a punt d’un primer prototip industrial de EDW, basat en un concepte innovador (pendent de patent)
(IV) Avaluació del cicle de vida complet i estructures de costos per al nou procés EDW
El personal de POLIMI va presentar els resultats de EDW mitjançant el dispositiu a escala de laboratori, centrant-se en l’estudi dels paràmetres de prova (temps, camp elèctric, pressió, dosi de polímer) i el tipus de fang que podria proporcionar el major contingut de DS de fang. S’han discutit els resultats de les proves EDW dutes a terme en diferents materials d’ànodes, com ara recobriments PVD (FLUBETECH), recobriments nanoestructurats (POLIMI) i materials comercials (basats en Òxids mixtes de metall). A més, s’ha presentat als socis la LCA i l’avaluació de costos del prototip de EDW.
El personal de FLUBETECH va mostrar diverses opcions de recobriments de PVD estudiats i, en base als resultats previs, van proposar noves solucions i enfocaments per a aplicacions resistents a la corrosió. El personal d’AIN presentar una caracterització exhaustiva de tots els materials / recobriments desenvolupats per FLUBETECH, POLIMI i AIN.
El personal de X2 va mostrar el disseny de la màquina EDW i presentar els resultats preliminars aconseguits amb el prototip provat en la PTAR de Carpi.

 

logo Marie Curie

 

The SLUDGEtreat project is funded by an EU FP7 IAPP Marie Curie Action

Project Number 611.593.